Liviu Chiorpec, fost concurent la “Chefi la cuțite”, a murit pe 4 noiembrie, după o luptă cruntă cu cancerul. Vestea l-a dărâmat pe Chef Cătălin Scărlătescu, care nu-și poate reveni după ce și-a pierdut prietenul. Cei doi aveau în plan să facă împreună următorul sezon al “Chefi la cuțite”, alături de Sorin Bontea și Florin Dumitrescu.
În cadrul unui interviu, Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit că ultima discuție a avut-o Liviu Chiorpec în urmă cu doar cârteva zile, atunci când se afla în Grecia. Cunoscutul bucătar l-a rugat, atunci, pe bunul său amic să rămână în viață măcar până când va reveni în țară, pentru că au o țintă de îndeplinit. Din păcate, Liviu Chiorpec era conștient că are zilele numărate, nu mai era deloc optimist.
“Vestea asta a venit așa…și nici nu știu ce să spun. Un om mai frumos ca el n-a existat. Ultima oară când am vorbit cu el eram în Grecia, la filmări, toți trei și l-am sunat eu și am vorbit toți trei cu el, și eu, și Bontea și Dumitrescu. Eram toți trei într-un van și ne-am urat toate cele bune unul altuia, și noi lui, și el nouă, și pe rând, și separat. L-am rugat să mai stea în viață până ne întoarcem și noi, să mai facem sezonul următor, în speranța că vom face mai multe, dar nici el nu mai era foarte optimist”, a declarat Chef Cătălin Scărlătescu, potrivit fanatik.ro.
În continuare, Cătălin Scărlătescu a vorbit despre relația de prietenie dintre el și Liviu Chiorpec, pasiunea pentru gastronomie fiind lucrul care i-a legat definitiv.
“Eu îl cunoșteam pe Liviu de vreo 10 ani, poate chiar mai bine și întotdeauna am avut o relație superbă. Am fost doi prieteni de gastronomie, șpriț. Așa ne întâlneam tot timpul, numai la evenimente de genul ăsta. Noi când ne întâlneam găteam, ba la el, ba pe la mine pe la fabrică. Nu aveai cum să ai vreo altfel de relație cu el pentru că era un om superb, un om care nu a deranjat niciodată pe nimeni, a vrut doar să facă bine”, a mai spus Cătălin Scărlătescu.
De profesie inginer, Liviu Chiorpec a devenit bucătar după ce a muncit timp de două decenii într-o corporație. În 2019, el a participat la “Chefi la cuțite”, unde a venit pentru a-i face o surpriză lui Chef Cătălin Scărlătescu.
“L-am cunoscut acum vreo patru sau cinci ani, cum le stă bine bărbaților, într-un wine bar, la o sticlă de șampanie. (…) Ne întâlnim rar, dar oamenii când se apropie, nu au nevoie să se vadă în fiecare secundă”, a spus Liviu Chiorpec în emisiune.
În cele din urmă, Liviu Chiorpec a primit “Cuțitul de Aur” pentru farfuria pe care a prezentat-o la preselecții.
“Cine sunt? Liviu Chiorpec, bucătar, din alegere sau predestinare, inginer, de meserie, fost corporatist, 20 de ani, reinventat, că tot e la modă… Acum sunt private chef. Gătesc la mine acasă, la tine acasă, la cine vreau eu acasă”, spunea Liviu Chiorpec la vremea respectivă, potrivit a1.ro.
A a fost și profesor de gastronomie la o școală de cooking. “Bem un pahar de vin și discutăm principiile prin care se gătește mâncarea. Nu mă interesează rețeta, sunt milioane de rețete, eu îi învăț cum să recunoască tehnicile corecte”, preciza regretatul bucătar.